Gewoon lesgeven

Na de vier Spaanse kinderen van vorige week, deze week een geheel Duitse week. Met afwisselend 5 kinderen in de ochtend en 3 in de middag. Dit keer vanuit het super de luxe 5 sterrenhotel Seekarhaus. Een verblijf van een week voor een gezin met twee kinderen zal je snel een paar duizend eurotjes kosten. De familiesuite in de kerstweek kost 350 euro p/p/p/n. Er kunnen 6 familie leden in deze suite slapen. Dan heb je nog geen meter op de latten gestaan of een drankje gedronken. Niets is te dol hier. Van 10-22 uur is er een speciale ruimte waar de kinderen begeleid kunnen spelen. Natuurlijk is er in het hotel ski verhuur en verkoop, de skischool, restaurant, bar, zonneterras, spa, wellness en al het personeel loopt er in originele klederdracht bij. 

De aanreis is alleen een beetje een avontuur. Je moet echt een stukje door de bergen en dat was deze week met al de sneeuwval best een uitdaging. Gelukkig had de eigenaar van de Maserati Ghibli winterbandjes onder z’n Italiaanse volbloed zitten. 

Natuurlijk heeft de skischool z’n eigen Snowland bij het hotel met twee rolband liften voor de kinderen. Echter iedere ochtend komt de pistenbulley en moet alles aan de kant zodat de machine z’n werk kan doen. Daarna in rap tempo de netten, hoepels, paaltjes, etc. weer op hun plaats zetten en stipt om 10 uur klaar om te beginnen. Om half 4 alles weer afbreken en aan de kant zodat de pistenbulley de volgende dag de boel weer mooi kan maken. Naast die 4 uur skiles ben je dus ook 2 uur aan het op- en afbouwen en tussen de middag met de kinderen die lunchen 1,5 uur eten, plasjes doen, aankleden, verhaaltjes vertellen en zelf ook nog wat eten of drinken. Wanneer alles is afgebroken en opgeruimd hebben we nog net tijd om de bijna laatse lift te pakken om terug te skien naar Obertauern en je af te melden bij de skischool. Dan met de bus of de auto terug naar huis. Een goed gevulde dag met natuurlijk veel buitenactiviteiten maar ook veel fysiek bezig zijn. Of het nou het optillen van kinderen is of het oprollen van veiligheidsnetten, om 11 uur ‘s-ochtends ruik je al als een vies sportshirt, waar je vervolgens de rest van de dag nog in mag rondlopen.  

Deze week zijn er weer nieuwe collega’s bijgekomen in de skischool. Ook vandaag een Nederlandse kerel op de piste tegengekomen die de afgelopen jaren hier gewerkt heeft en vandaag van al die verse poedersneeuw aan het genieten was, zondag begint hij bij zijn nieuwe skischool in een ander skioord. 

Van iedere deelnemer aan de les krijg je een ticket. Deze is geldig voor een halve of  hele dag, meerdere dagen of een hele week. Na de werkdag moet je je met deze tickets afmelden bij de skischool. Echter doordat de klant koning is in skiland, komt het voor dat je geen, halve of handgeschreven leskaarten hebt die bij de afmelding weer allerlei ‘gedoe’ opleveren. Begrijp dat je met 100+ medewerkers een systeem gebruikt voor de urenregistratie, maar of dit het goede systeem is, weet ik nog net zo niet. Ik hoor er een hoop geklaag over.

Komende zaterdag zou ik vrij hebben maar in de app al gezien dat dat niet gaat gebeuren. Vrijdag komt er een groep van 140 Engelse middelbare scholieren aan die allemaal les hebben en ik vermoed dat ik een van de leraren ben die met een groepje aan de slag mag. Leuk, maar ook wel jammer want ik had net met een van de teamleiders afgesproken om zaterdagmiddag een beetje rond te touren om de pisten, restaurants, hotels en tussendoorwegen te ontdekken. Nou dat moet dan maar weer een weekje wachten.

One Reply to “Gewoon lesgeven”

  1. nou je bent echt aan de bak nu, leuk en heftig. vooral dat je wordt ingedeeld en niet zelf je rooster bepaalt lijkt mij erg lastig.
    maar okay het is ook goed om af en toe een slaaf te zijn.
    vandaag met Andree en de jongens gegeten, lekker kip uit de oven en nasi en ora ari. blijft lachen met de 2 jongsten die niet echt van groente houden, maar dit ging vlot naar binnen. zelf 2 bordjes leeg. Angel is natuurlijk buiten catagorie.

Leave a Reply