Anderhalve week op weg!

Het is nu anderhalve week geleden dat ik in Obertauern ben aangekomen. Inmiddels zijn er vier liften open, is zaterdag de officiele start van het seizoen en openen de komende dagen nog verschillende andere liften.

De skischool begint ook langzaam vol te lopen met personeel. Ski leraren, buro medewerkers, klusjesmannen van alles. Er werken straks 100 mensen voor de skischool en in het hoogseizoen 140-150 man personeel. Best een flinke club als je moet trakteren voor je verjaardag.

Ik woon zoals eerder geschreven niet in Obertauern maar in Mauterndorf, 15 kilometer onder Obertauern. Een klein plaatsje met enkele skipistes, skischool mooie goed onderhouden huizen, flink wat hotels, pensions, ferienwohnungen en speciaal voor de Hollanders een camping die ook in de winter open is. In Obertauern zijn de appartementen voor de skileraren klein en duur. Hier redelijk in omvang en ook duur. Maar de huur wordt door de skischool betaald. Heb inmiddels ook een seizoenkaart voor de skilift, ook ‘special price’ welke ik niet durf te noemen.

Dinsdag 27/11 ben ik met een Hongaarse collega naar de thuracher hoogte gegaan om de training van het Nivelco skirace team bij te wonen. Mijn collega kent de eigenaar goed en ik ken het team van de YouTube filmpjes die zij regelmatig posten. Was erg leuk. Om 08:00 uur op de piste, palen steken en dan verschillende afdalingen. Ongelofelijk hard gaan Benjamin en Barnabas Szollos naar beneden. Normaal is kleine zusje Noa er ook bij maar die had school. Na de training naar hun huis in Murau meegegaan en daar gegeten en uitleg gekregen hoe Benjamin zijn ski’s prepareert na iedere training en wedstrijd. Gelukkig worden ze gesponsord want de hoeveelheid ski’s die daar in de kelder staan is echt ongelovelijk. Verschillende race ski’s voor verschillend weer, verschillende soorten sneeuw, verschillende wedstrijden (slalom, giant slalom). Per kind zeker 6 paar ski’s per seizoen. En ze moeten allemaal zelf hun skietjes slijpen en waxen, geen gemaar, doen!

Vandaag een super mooie skidag gehad. Verse sneeuw, blauwe lucht, lekker koud en nog maar weinig mensen op de piste. Morgen dus aan de arbeid en dan zal vanaf dit weekend het feest losbarsten.

One Reply to “Anderhalve week op weg!”

Leave a Reply