Op weg naar een mooi ski seizoen!

De lange eenzame reis naar Obertauern zit er op. Als je gewend bent om met de familie dit soort afstanden te rijden, dan is 1100km alleen best lang. Moest op de Duitse Autobahn er weer even aan wennen dat er in Duitsland echt heel erg hard gereden wordt. Je kijkt continu naar voren en met een oog ook in je achteruitkijkspiegel op zoek naar de volgende laagvliegende audi, bmw of mercedes. Wat opvalt is dat ondanks de snelheid verschillen er zich maar weinig ‘enge’ situaties voordoen. En het verkeer, hoe druk het ook is, ook op een zondag middag en -avond stroomt goed door. Ongeacht de vele stukken waar hard gewerkt wordt aan het onderhoud van de weg.

Geslapen in Audi hoofdstad Ingolstadt, en ja daar rijden pas veel audi’s rond. Denk dat er speciale personeelskorting is of zo iets want daar is de verhoudig 3 audi’s op elke 5 auto’s. Het laatste stuk naar Obertauern verliep goed. Vanaf Munchen lag er al lichte sneeuw. Hoe hoger, hoe meer sneeuw. Dan de grens over en de temperaturen lopen ineens weer op. Gelukkig maar voor even. Het laatste stukje naar Obertauern over de Tauernstrasse is een leuke klim route met leuke bochten en mooie doorkijkjes. En hier gelukkig ook een witte wereld. Nog niet veel maar wel al genoeg om de sneeuwschuivers de weg op te sturen.

Om 11:00 uur aangekomen en kennisgemaakt met Silvia Grillitch en twee collega’s. Ze zijn nog in de opbouwmodus dus er is voor mij nog niet zo veel te doen. Ik heb natuurlijk wel aangeboden om klusjes, of wat dan ook, te doen. Van Silvia naam en telefoonnummer gekregen van mijn onderkomen. Ik slaap in het dorpje Mauterndorf boven de Toyota garage van de familie Graggaber. Ik ben de eerste in het apartement en als ik het goed begrijp komt er nog een Nederlandse jongen. Als het daar bij blijft, dan zitten we luxe. Het is echt een vakantieappartement met slaap-, bad en woonkamer met keuken. de Bank in de woonkamer is om te bouwen tot bed en ik heb een tweepersoonskamer tot mijn beschikking.

In Mauterndorf staat een alleraardigst slot, er is een supermarkt, twee bakkers, vier autodealers, twee benzinepompen en een boel hotels/gasthofs welke nog allemaal in ruste zijn.

Dinsdag in Obetauern rondgekeken. Ook daar is nog veel gesloten, vrijdag gaan er vier liften draaien en kan ik de berg op. Deze dagen gebruik ik om de buurt te verkennen, het huis naar behoefte te voorzien van eten, drinken en gewone dagelijkse spullen. Een ochtendje geholpen bij het gedeeltelijk klaar maken van de beginners piste. Lekker sneeuw scheppen terwijl een sneeuwkanon in je gezicht staat te blazen. Binnen 10 minuten waren we in drie menselijke ijspegels veranderd, ook leuk als eerste keer.

Met de wifi in het appartement wil het nog niet lukken. Van de week komt er een mannetje naar kijken…

Bijgevoegd wat sfeer foto’s van de omgeving.

obertauer dog friendly!

 

2 Replies to “Op weg naar een mooi ski seizoen!”

 1. klinkt goed, een rustige start en betje om je heen kijken.
  fijn dat je kamer etc ook goed bevalt en comfortabel is.
  uiteindelijk ga je er een paar maanden wonen.

  ik ga vrijdag voor de jongens koken, Gabi gaat uit eten.
  hier was het gisteren gemeen koud, van daag beter te behappen.
  love and kisses, Ineke

 2. Leuk dat je voor de jongens gaat koken.Inmiddels is de wifi weer gereanimeerd in het appartement en kan ik weer internetten. Morgen gaan we ‘t Kinderland op orde brengen. Weet niet precies wat dat inhoud maar vrees dat we aan de slag gaan op de pistes voor de kleintjes, dus hekken zetten, loopbanden installeren, sneeuw scheppen, wellicht de pistenbully de kinder oefen piste laten prepareren. Ik maak wel een nieuwe blog over de dag van morgen.

Leave a Reply