Herfst is begonnen, winter is op weg!

De nazomer heeft definitief plaats gemaakt voor de herfst. Het regent veel, de blaadjes worden bruinig en vallen langzaam van de bomen, de temperatuur is duidelijk lager en voor de sneeuwverslaafden begint het al weer te kriebelen. Voor mij dus ook!

De afgelopen maanden heb ik me o.a. beziggehouden met mijn eigen bedrijfje. Ik verhuur me als zelfstandige zonder personeel (ZZP), of beter als zelfstandige zonder pensioen (en arbeidsongeschiktheidsverzekering), aan diverse opdrachtgevers. De meeste klussen doe ik voor een bedrijf dat zich specialiseert in onderhoud en vervanging van glazen puien, wanden en ramen in kantoorpanden. Daarnaast ben ik op de woensdagmiddagen actief als assistent tennisleraar bij mijn tennisclub TV Breekpunt en mag daar helpen om de jongste jeugd te trainen. Verder word ik door particulieren ingehuurd om privé skiles te geven.

Het ondernemerschap is geheel nieuw voor mij. Eigen zaak met de daarbij behorende administratie, facturen, betalingen, investeringen, etc. Leuk en allemaal nieuwe ervaringen die ik twee jaar geleden niet echt voorzien had. Na mij terugkeer in Nederland, april dit jaar, heb ik tijdelijk werk gezocht. Dus aan de slag via een uitzendbureau of andere tijdelijke constructie, bleek nog niet zo makkelijk en vooral een soort van slecht betaald ‘vrijwilligerswerk’. Als je ziet wat men durft te vragen en dan wat daar voor hongerloontje tegenover staat, dan springen de tranen je in de ogen. Je gaat gewoon niet voor 12,50 euro per uur ergens aan de slag, hoe hopeloos je situatie ook mag zijn, dat soort uurlonen horen niet thuis in een beschaafd land.

New Gear

Door mijn ondernemersactiviteiten was het noodzakelijk en mogelijk om te investeren in nieuw materiaal. Ik heb online onderzoek gedaan en ben ook bij verschillende winkels langs geweest. Uiteindelijk heb ik nieuwe skischoenen aangeschaft en twee paar nieuwe ski’s gekocht.

Het komende seizoen ski ik met tecnica schoenen en wel de mooi oranje mach 1 flex 130.

Ook voor op mijn hoofd heb ik me in het nieuw gestoken. Mijn helm van vorig jaar was vooral heel erg warm en zweterig en begon aan het einde van het seizoen behoorlijk te stinken, zelfs speciale spay kon daar niet meer tegen helpen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een helm met de meest extreme ventilatiegaten en kwam uit bij de slalomrace helm van het merk POC. De wit/zwarte POC artic spin zal ik komend seizoen dragen (zonder de beschermingsbeugel, die gebruik je alleen bij slalomtraining en -race)

Dan komen we bij de latten, daar waar het allemaal op gebeurt. Mijn lesski’s van afgelopen jaar (fischer rc4 slalom (consumenten model)) waren aan vervanging toe. Afgelopen seizoen heb ik al eens de slalom ski’s van atomic geprobeerd en daar was ik behoorlijk weg van. Deze heb ik dus aangeschaft: atomic s9 171cm r13,3m. Daarnaast heb ik nog een set slalom / carve ski’s gekocht en wel de salomon S / max blast 160cm r13m. Waarom twee paar ski’s hoor ik u zich afvragen. Een paar om mee te lessen met beginners en een paar om met iets gevorderden te lessen. Dan had ik vorig jaar al de atomic G9 183cm r19,4m aangeschaft voor het hogere snelheidswerk en als ski’s voor de Landes1 opleiding die ik wil gaan volgen. Voor de dagen dat we weer tot onze knieën in de poedersneeuw staan heb ik mijn Rossignol soul7 ski’s.