Kerstavond in Obertauern

Zo pak je je koffers en rij je naar Obertauern, zo is het 24 december, Kerstavond 2018. Na 24 dagen onafgebroken lesgeven tijd voor ontspanning. Vanavond eten we met 15 collega’s van de skischool CSA Silvia Grillitsch gezellig in restaurant de Taverne in Obertauern.

Het kerst hoogseizoen is aangebroken. Hadden we in de afgelopen weken nog gasten die een midweek of een weekend kwamen skiën, nu zijn de echte vakantiegangers gearriveerd. De skischool is ook behoorlijk op oorlogssterkte. Veel leuke nieuwe collega’s uit alle windhoeken van Europa, maar ook van daarbuiten. Veel echte nieuwe mensen zoals ik maar ook veel trouwe medewerkers die al 10 of meer jaar voor de skischool werken. 

Deze week hadden we een gezamenlijke bijeenkomst, noem het een kick-off (he lekker toch weer van de kantoor slang) waar ook de indeling van de verschillende groepen bekend gemaakt werd. Ik ben op papier ingedeeld om volwassenen les te geven, maar in de praktijk werk ik het grootste deel van het seizoen bij het 5 sterrenhotel Seekarhaus. Miha, de skischool bedrijfsleider van de seekarhaus dependance, heeft gezegd dat hij mijn de afgelopen weken bij seekarhaus heeft zien werken en mij erg graag in zijn team wil hebben. Logistiek is seekarhaus soms wat lastig, maar het heeft ook wel weer veel voordelen. Onze leerlingen zijn alleen gasten van het seekarhaus, dus geen gedoe met bussen halen en brengen. Verder zijn de seekarhaus gasten mensen die aan het einde van de lesweek genereus ‘trinkgeld’ geven. 

Ik heb aan de eigenaresse van de skischool gevraagd om de hele maand december te werken zodat ik een paar dagen vrij kan nemen rond de jaarwisseling. Omdat ik al vanaf het begin hier ben, nooit nee zeg tegen klusjes heb ik die dagen gekregen en vlieg ik de 29ste van salzburg naar rotterdam. 2 januari vlieg ik weer terug en ben dus met oud en nieuw gezellig bij mijn lieve vrouw en kinderen. 

Ik voeg een paar foto’s van de afgelopen week bij voor de broodnodige sfeer impressie.