Kriebel, kriebel……

Begin November, nog een dikke twee weken en ik reis af. Vandaag overnachting onderweg geboekt en het weerbericht nagekeken. Dat is voor de zuidwestelijke Alpen goed nieuws, ook de Pyreneeën hebben al een mooie eerste sneeuwlaag gekregen en krijgen door een noord-zuid stroming komend weekend weer een pak sneeuw erbij.

Meanwhile staan in Obertauern de koeien nog in de wei, klik voor webcams. Begin ik me al ongerust te maken? Neeh! Ski leraar in Oostenrijk Obertauern schiet natuurlijk niet snel in de stress. 

Ik bereid me verder voor op het grote avontuur. Ga 3-4 keer per week naar Snowworld in Zoetermeer om te oefenen. Heb zo mijn eigen drills: 10x korte bochten, 10x lange bochten, 10x carven (met en zonder stokken), Schulefahren dus in pflug, pflugdrehen, pflugsteuern, achteruit skiën, etc. Kom vaak dezelfde mensen tegen die een jaarkaart hebben en 2-3 keer per week komen skiën, aparte club met z’n eigen sfeertje.

Heb mijn skikleding verder op orde gemaakt bij de Decathlon: thermo broeken en shirts, sokken, softshell jas, zachte onderhandschoenen, sneeuwschep voor het betere auto uitgraafwerk en zal binnenkort de AHXL bezoeken voor een noodrantsoen hollandse keukenspullen. Want 5 maanden zonder sambal, ketjap en wok olie ga ik niet trekken.

hier nog n linkje naar de folder van vorig jaar ski school csa

Leave a Reply