Departure is immenent!

Het aftellen voor skileraar in obertauern is zijn laatste fase ingegaan. As. zondag pak ik de spullen in de auto, geef ik een dikke knuffel aan Angel, Lucas en Oscar, een hele dikke zoen aan Gabi en een pootje aan Jessie, start de auto en stuur ‘m naar ‘t oosten. Maandagochtend meld ik me in Obertauern in de Römerstraße 53 und beginnt das Abenteur! Jetz gehts loss!

Deze week een aantal zaken voorlopig voor het laatst gedaan: oefenen bij snowworld zoetermeer, wandelen met de hond in t bos en op t strand, voorlopig afscheid genomen van vrienden en familie, laatste keer samen met Gabi crossfit training gehad van Ivo van Boheemen, laatste tennisles met de woensdagavond 19:00 uur groep, de AH bezocht en broodjes voor de jongens gesmeerd, dat mogen ze vanaf maandag lekker zelf doen!

Ik kan eigenlijk niet meer wachten, hou al weken het weerbericht in de gaten en zit me te verlekkeren aan ski filmpjes op YouTube, Instagram en FB. Aan het mooie herfstweer lijkt eindelijk een einde te komen. Dit weekend duikelen de minimum temperaturen onder nul en daar blijven ze voorlopig ook. Begin volgende week wordt er ook in Obertauern eindelijk sneeuw verwacht.

Deze week contact gehad met de skischool CSA skischule Silvia Krillitsch om te vragen of mijn afreis wel al verstandig is. Is er wel wat te doen? Nou gelukkig is dat het geval en met de voorspelde sneeuw in aantocht komt het wat mij betreft helemaal in orde.

Na mijn besluit om het roer drastisch om te gooien en te proberen mijn hart te volgen, ski leraar te worden en een heel seizoen in de alpen te gaan werken, heeft het uiteindelijke vertrek wel een behoorlijke aanloop gekregen. 26 maart 2018 (mijn 50ste verjaardag) was mijn laatste werkdag (na 26 jaar) bij het ministerie van buitenlandse zaken, in mei mijn NSI diploma en in juli mijn Anwarter diploma gehaald bij SnowsportsAcademy.  En dan zondag 18 november 2018 de afreis naar Oostenrijk. Ik hou in dit blog de belangstellenden op de hoogte van het reilen en zeilen in het Salzburgerland!

 

2 Replies to “Departure is immenent!”

  1. dank je wel Nicolette. ben inmiddels onderweg en zitin mijn pension in Ingolstadt, home of Audi met het hoofdkwartier en de fabriek. Morgen nog 300 km naar Obertauern. groetjes aan Kees!

Leave a Reply