nog zes weken……

Nog zes weken en ik verruil de vertrouwde thuis omgeving van Den Haag met mijn nieuwe onderkomen In Oostenrijk, Obertauern in het Salzburgerland. Ik voel de datum naderen, maar kan het nog niet helemaal bevatten. Ben erg benieuwd wat er te wachten staat. Een hele boel vragen en nieuwsgierigheid maken zich meester van me. Ook enige lichte paniek bekruipt me, hoe gaat het thuis met Gabi en de jongens. Redden ze het wel en laten de jongens de hond wel uit als ze thuiskomen uit school?

Een mix van ‘ik kan niet wachten’ en ‘wat doe ik mezelf en mijn dierbaren aan’. Maar dat is de consequentie van mijn besluit om na meer dan 25 jaar mijn veilige kantoorbaan in te wisselen voor ‘t avontuur. Een midlife crisis of een lifesaver, ik had het niet meer volgehouden bij de oude baas. Ik was niet meer gelukkig met wat ik deed en zag geen mogelijkheid ter plaatse verandering aan te brengen. Ik moest weg, de liefde was voorbij!

Dan sta je daar voor de keuze of wellicht beter de ham-vraag:’ja, en wat nu gozer?’. Daar heb ik lang over nagedacht. Belangrijkste uitkomst was: in ieder geval niet meer op een kantoor! Maar dat is een negatief geformuleerd doel. ‘Nee, wat wil JIJ de komende tijd gaan doen?’. Ik heb verschillende passies. Als ik twee daarvan combineer: skiën en les geven aan kinderen (als vrijwilliger bij zwemvereniging Triton) dan word je vanzelf skileraar in Oostenrijk.

Anwärter 

Maar waar en hoe word je op je 50ste nog skileraar? ‘Nou heel gewoon, je schrijft je in bij www.snowsportsacademy.nl doet de NSI en de Anwärter opleiding en gaat solliciteren bij skischolen in Oostenrijk’. De opleiding was/is heel erg leuk en uitdagend. De medestudenten motiveren om er het beste uit te halen. Ik kan iedereen die skiën als superhobby heeft aanraden om deze opleiding te volgen.  En dan begint de zoektocht naar een leuk skigebied en een goede skischool.

Ik ben een verwende skiër, jarenlang in Frankrijk geskied waar je hoog en sneeuwzeker zit, zo vanuit het appartementengebouw de piste op stapt en waar je niet eerst ‘s-ochtends met z’n allen met de gondel vanuit het dal naar de eerste skilift hoeft te gaan. Nou vind dat maar eens in Oostenrijk. En na goed zoeken vind je dat in Obertauern in het Salzburger land. Op 1700 meter hoogte is Obertauern zeer sneeuwzeker van half november tot half april kan er geskied worden. De pistes zijn niet super hoog 2300 meter is de bovengrens, het zijn er maar 100, die pisten kilometers, maar het is het enige Oostenrijkse skigebied waar je vanuit ieder hotel zo de pistes op stapt.

CSA  Silvia Grillitsch und Partners Ski Schule Obertauern

Dan begint de speurtocht en selectie van skischolen waar je graag wilt werken. In Obertauern zijn er zes of zeven ski en snowboardscholen. De meeste bieden het gewone skischool pakket aan. De skischool die bij mij op nummer een op de lijst kwam te staan biedt een uitgebreid pakket aan skilessen en aan ski gerelateerde activiteiten voor jong en oud, maar heeft ook bijzonder uitgesproken oog voor de eigen medewerkers. Met een medewerkers academie, wekelijkse skilessen, ontwikkelprogramma en heel veel informatie aan en voor de leraren was voor mij de keuze snel gemaakt. Hier wil ik werken! Skischule CSA Silvia Grillitsch und Patners. (website)

Sollicitatiebrief geschreven, Lebenslauf opgesteld en op ‘send’ gedrukt. Al snel kreeg ik een zeer positieve ontvangstbevestiging. Nog extra info opgestuurd zodat de sollicitatie van start kon gaan. En toen werd het stil. Maar na drie weken ging op zaterdag 15/9 de telefoon. In het display +43, dat is Oostenrijk en aan de lijn een zeer vriendelijke Silvia Grillitsch. Uitvoerig over mijn motivatie en ervaring gesproken. Maar ook over onderkomen, salaris en andere praktische zaken. Het was een zeer prettig gesprek en wat ben ik blij dat ik op basis van dit gesprek, mijn brief en Lebenslauf ben aangenomen om het winterseizoen 2018/2019 in Obertauern bij CSA Silvia Grillitsch aan de slag te gaan.

 

Leave a Reply