Januari al weer voorbij

Deze maand is omgevlogen! Veel meegemaakt en slechts enkele dagen zonder werk gezeten door de sneeuwstorm en de afgesloten wegen. Inmiddels weer terug in mijn oude appartement bij de Toyota dealer in Mauterndorf. De verhuizingen tussen de verschillende woningen behoren niet tot de leukste zaken in het leven, maar als je terugkeert naar een ruim appartement met alle comfort die je thuis ook hebt, dan is dat wel een lekker gevoel.

Langlauf

Deze week voor het eerst op de langlauf ski’s gestaan en een stevige training gehad van collega Anton. In een stoomcursus de verschillende manieren van lopen, glijden, remmen, opstaan, omhoog klimmen doorgenomen en nu ben ik samen met nog twee andere collega’s ook voorbereid op eventuele klanten die langlauf les willen volgen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het leuker vond dan ik gedacht had. Mij gaf altijd het idee dat je met je hiel los zit in de langlaufbinding de kriebels, maar het is eigenlijk heel makkelijk en comfortabel. Mijn aanname dat het een beetje een oude mensen sport is, is gelukkig geheel ontkracht. Het is juist een hele leuke dynamische sport waar je echt behoorlijk wordt uitgedaagd om fysiek alles te geven. Echt super leuk.

Racen met de kids uit Untertauern

Ook super leuk deze week les gegeven aan Oostenrijkse kinderen. Een groep uit Salzburg die twee dagen kwamen skiën en een groepje kinderen uit de buurt van de basisschool uit Untertauern. Allemaal kinderen die of in Obertauern of Untertauren wonen en letterlijk met de ski’s aan de voeten zijn geboren.

Winterfest voorbereiden

Deze week zijn voor de skileraren ook de voorbereidingen op het Winterfest begonnen. Een jaarlijks event dat de skischool organiseert en waarin alle disciplines van de wintersport aan de orde komen. Een show met veel spektakel waar makkelijk 3000 mensen op af komen. Zaak dus dat we als skischool goed voor de dag komen.

Nu wordt het druk

Waren de afgelopen 2-3 weken redelijk rustig, in februari wordt het vol gas geven. Zeker wanneer de verschillende voorjaars- en carnavals vakanties aanbreken is het alle hens aan dek. De “Hollander woche” is beroemd en berucht. Ik ben benieuwd. Ondertussen geef ik gewoon iedere dag mijn lessen, of het nu ‘privat stunden’ zijn of groepslessen ik draai er inmiddels mijn hand niet meer voor om. Ook niet voor werkschema’s die tijdens de dag nog wel eens willen veranderen. Via de app op je telefoon krijg je door wat, waar, wanneer en je zorgt dat je op tijd op de afgesproken plek bent, maakt een praatje met de klant(en), inventariseert hun skivaardigheden en belangrijk hun wensen en mogelijke fysieke beperkingen. Na de les neem je afscheid, vraagt of ze een leuke review op tripadvisor willen zetten en racet weer door naar de volgende klant (vaak aan de andere kant van Obertauern).

Leuk Team

We hebben op de skischool een leuk team dat samengesteld is uit ervaren rotten, nieuwkomers, jongeren, ouderen, kleuterleidsters, berggidsen, skigoden en skigodinnen. We zijn in de skischool met Nederlanders, Denen, Duitsers, Oostenrijkers, Tsjechen, Oekraieners, Belgen en een verdwaalde Engelsman. Wat we gemeen hebben is de liefde voor de bergen, skiën of snowboarden en we graag andere mensen wat bij willen brengen. Wat we ook gemeen hebben is dat we ook heel veel lol willen hebben in wat we doen.