We gaan meteen door naar de zomer?

Het is eind februari en het lijkt wel lente! In Obertauern is het 2-6 graden boven nul in de middag,’s-nachts vriest het heel licht 1 a 2 graden. Per dag verliezen we 15-20 cm sneeuw, als dit zo door gaat is half maart het seizoen afgelopen!

Hollander woche


De Hollander woche duurt dit jaar maar liefst drie weken. We zijn in de skischool nu met het maximaal aantal leraren (100+) en draaien allemaal flinke groepen en ook nog aardig wat prive uren, goede zaken dus.

Winterfest


Het jaarlijkse winterfest van de skischool was een mooi spektakel, helaas overschaduwd door een zeer zware valpartij bij de freeriders. De ongelukkige moest per sneeuwscooter afgevoerd worden naar de dokter en later naar het ziekenhuis. Hij is geopereerd en men heeft goede hoop dat hij weer volledig herstelt. Maar wanneer je met al je publiek iemand zo ernstig ziet vallen dan is de feeststemming snel weg. Mijn langlauf act met m’n collega’s is goed verlopen, de fakkelafdaling en het formatie skiën met de halve skischool waren cool en zagen er gaaf uit. Het publiek was enthousiast en dagen na het winterfest kregen we nog complimenten in het dorp van bezoekers en collega skischolen.

Van alles wat!


Ik draai deze maand weer van alles; prive uren, beginners volwassenen, kinderen gevorderd, super leuk en lekker afwisselend. Ik werk ook weer vanuit verschillende locaties: seekarhaus, skischool, snowworld, verzamelpunt 5 of gasten ophalen bij hun hotel. Ik krijg via de app door waar ik, hoe laat moet zijn en wie de klant is, hun niveau en hoeveel uren. Deze week heb ik een leuke groep kinderen die al redelijk kunnen skiën en waar het doel is om ze goed parallel te laten skiën, ook op de wat steilere pistes. Een van de kinderen heb ik met kers al in de skiles gehad en hij is (met enige trots) toch wel een van de beste leerlingen. Pas vijf jaar oud en gaat gewoon parallel de rode piste af, kan een zeer mooie hockey stop maken en heeft het erg naar zijn zin.

Bezoek!


Volgende week komt mijn zoon Lucas met zijn school naar Oostenrijk. Ze zitten 15 minuten rijden van mijn huis in Mauterndorf vandaan. Ik heb vrij gevraagd en ga hem een dagje opzoeken. Heb daar veel zin in om hem weer te zien. Veel van mijn jonge collega’s krijgen bezoek van ouders en familie. Ik van mijn zoon! Super leuk!

2 Replies to “We gaan meteen door naar de zomer?”

  1. Klinkt weer goed, je zoons doen het in de trainingen nog steeds super en ze beginnen je wel te missen hoor. Gr

  2. ik verwacht niet anders van ze; dat ze het goed doen in de training! En missen doe ik jullie allemaal, ook de court master! Van Franz, hoofd skileraar, mag ik maar niet een rondje rijden in de pistenbully die de ski school heeft, echt een bummer! Zelfs de sneeuwscooter is onbespreekbaar, die oostenrijkers zijn echt heel apart!

Comments are closed.