Over de helft

Zo we schrijven 8 maart 2024, nog anderhalve maand te gaan en skiseizoen 23/24 zit erop. Eind november kwam ik hier aan, begin december scheurde ik mijn kruisband af en twee weken later werd ik geopereerd. Ben inmiddels al weer 2 maanden aan het revalideren en het gaat goed.

Fysiotherapie

Veel Nederlanders met een passie voor de bergen en de wintersport verhuizen tijdelijk of permanent naar de Alpen. Ik doe dat in de wintermaanden, maar mijn Fysio woont permanent hier. Dat ik dan via mijn Oostenrijkse specialist bij een Nederlandse Fysio uitkomt vind ik weer grappig. Mijn behandelaar(s) zijn in dienst bij Vermeulen Sport en Fysio uit Ramsau met vestigingen in Schladming, Radstadt en Obertauern. Mijn lieve behandelaars doen hun best mij zo goed als mogelijk te ondersteunen, maar al hun inzet is nutteloos als ik niet zelf dagelijks mijn oefeningen doe.

Matige Winter

Deze winter is wat minder winters dan normaal. De temperatuur is over het algemeen boven gemiddeld hoog. Wij hebben nu al weken temperaturen die maar net rond het vriespunt komen. Overdag uitschieters naar plus 6 tot 10 graden en soms in de nacht maar hele lichte of helemaal geen vorst. Er ligt nog sneeuw, we mogen niet klagen want op SM zijn video’s te zien van grasafdalingen tijdens de hollandse voorjaarsvakantieweken. En af en toe valt er hier nog een beetje bij. Gevoelsmatig en getalsmatig is het geen stevige winter. Het eerste seizoen dat ik hier was viel er in januari 2-2,5 meter sneeuw in een weekend. En zaten we in februari met temperaturen van -19 graden. Tijdens de grote sneeuwdump van janurai 2019 zaten we ingesneeuwd en konden we niet naar ons werk komen omdat de pas was afgesloten. Hotels en restaurants in Obertauern leenden onderling hun extra’s uit zodat er nog wat gekookt kon worden voor de gasten. Dat heben we dit jaar niet totaal niet. Gister konden mijn winterbandjes eindelijk weer eens door verse sneeuw ploegen. Volgend seizoen beter.

Nog wel erg veel te doen

Dit seizoen is wederom een goed seizoen. Veel klanten, veel leraren. Genoeg te doen. Ook als je niet op de ski’s mag staan. Ik ondersteun de ski school met bureau werk, organiseren van zaken, inwerken nieuwe medewerkers, huismeesterschap voor al de door ons gehuurde huizen, ski school bus rijden, verkoop van skiles en verder allerlei andere dagelijkse zaken. Dit seizoen ontvangen we ook weer veel school groepen uit Engeland en Luxumburg. Hier komt een hoop logistieke organisatie bij kijken. Met de Paasdagen krijgen we over een periode van 1,5 week zeven scholen over de vloer met in totaal 310 studenten. Met kollega Mira zijn we de details aan het uitwerken, je wilt al deze scholen niet allemaal op dezelfde plek laten beginnen bijvoorbeeld, en waar moeten al die kids eten. ~Tijdens de paasweek zal het hier wederom enorm druk zijn dus dat wordt interessant.

Naar huis

Ik denk dat ik dit seizoen wat eerder naar huis terug ga dan normaal. Ik gok zo op het weekend van 13/14 april. Na het vertrek van de bovengenoemde scholen komt veel van mijn werk te vervallen. Geen nieuwe collega’s meer om in te werken, geen huizen meer om te controleren, veel tijdelijke skileraren naar huis dus dan droogt mijn werkaanbod wel een beetje op. Het afbreken van de kinderlanden kunnen de jonge sterke mannen beter doen en ik heb geen zin om het bureau af te sluiten. Nee ik denk dat ik hier nog 4-5 weken maximaal blijf en dan lekker naar Den Haag ga om bij mijn lieve vrouw en kinderen te zijn, en natuurlijk de hond.

Goed ik laat jullie achter met wat leuke foto’s van de afgelopen maand